Vetovoiman laki ja itsensä rakastaminen

IMG_3616bSe, kuinka paljon rakastat itseäsi, vaikuttaa kaikkein eniten elämänlaatuusi kaikilla elämänalueilla.

Se, kuinka paljon rakastat itseäsi, vaikuttaa ratkaisevasti myös siihen, pystytkö manifestoimaan/luomaan todeksi toiveesi ja unelmasi.

Silloin, kun ei rakasta itseään kovin paljon, ei juurikaan ajattele asiaa. Silloin ei ole käsitystä siitä, miten paljon itsensä rakastaminen vaikuttaa kaikkeen elämässä. Jos et rakasta itseäsi, sinun on vaikea ymmärtää loogisella tasolla, että se on suurin este sinun ja unelmiesi tai haluamasi suuren elämänmuutoksen välissä. Silloin näet esteitä ja ongelmia siinä, missä itseään rakastava ihminen näkee ihania mahdollisuuksia.

Kriisit, stressi, vaikeudet ja haasteet näyttävät meille, kuinka paljon rakastamme itseämme, koska vaikeimpina hetkinä palaamme alitajuisen ohjelmointimme ”huonoimpiin” asetuksiin. Jos esimerkiksi stressi saa sinut unohtamaan itsestäsi huolehtimisen, se on merkki siitä, että voisit rakastaa itseäsi hurjasti enemmän. Itseään rakastava ihminen pitää huolta itsestään ja hyvinvoinnistaan myös haastavina hetkinä, ja sen ansiosta haasteista selviytyminen on hänelle helpompaa.

Myös ihanat tapahtumat ja upeat olosuhteet osoittavat meille, kuinka paljon rakastamme itseämme. Ne paljastavat, kuinka paljon iloa ja onnea olemme valmiita sallimaan itsellemme. Jos emme rakasta itseämme kovin paljon, sabotoimme omaa onneamme.

Itsensä rakastaminen ei ole tietty piste, joka saavutetaan jonain hetkenä, minkä jälkeen ei tarvitse tehdä asialle mitään. Christine Arylo on sanonut osuvasti, että itsesi rakastaminen on jotain, mitä teet itsellesi joka päivä, elämäsi loppuun asti.

Itsensä rakastamisessa voi erottaa kaksi eri tasoa: aito rakkaus itseä kohtaan ja rakkaudesta kumpuavat konkreettiset teot.

Itsensä rakastaminen on taito, joka vaatii opettelua ja jatkuvaa muistutusta. Itse asiassa se tuntuu olevan yksi vaikeimmista asioista meille ihmisille.

Itsensä rakastaminen vaatii myös konkreettisia välineitä. Jos ei rakasta itseään, on vaikea tietää, mistä edes aloittaa.

Vetovoiman laki ja itsensä rakastaminen -ryhmämentoroinnissa ma 21.7 klo 19-20 tehdään itsensä rakastamisesta konkreettisemmin lähestyttävä aihe. Teemme suorana videolähetyksenä pidettävän mentoroinnin aikana myös konkreettista työskentelyä, joka auttaa sinua rakastamaan itseäsi enemmän. Samaa työkalua voit käyttää itse myös mentoroinnin jälkeen. Jos et voi osallistua mentorointiin livenä, voit katsoa sen myöhemmin silloin, kun sinulle sopii.

Pääset osallistumaan mentorointiin liittymällä Manifestointipiirin jäseneksi. Lisätietoja ja liittyminen.

Muuttokiireiden keskeltä luova liittolaisesi,
Inna

Pelko voi ilmetä sisäisenä vastustuksena

tulossa_vl+pelko3Pelko on yksi tärkeimmistä ratkaistavana olevista asioista alkaessamme luoda elämäämme tietoisesti sellaiseksi kuin syvällä sisällämme haluamme.

Emme aina myönnä itsellemme tai edes tiedosta sitä, mutta pelko pysäyttää usein matkantekomme unelmiamme kohti.

Pysähtyminen voi tapahtua jo ennen kuin olet edes alkanut toteuttaa unelmaasi, ja se voi tapahtua lukuisia kertoja matkan varrella. Lähdemme kulkemaan unelmaamme kohti reippain askelin, mutta vähä vähältä vauhtimme hiipuu, kunnes pysähdymme kokonaan, ja pahimmassa tapauksessa emme enää jatka matkaa unelmaamme kohti.

Pelon alkaessa saada meistä otetta kadotamme unelmamme näkyvistämme. Yhtäkkiä ei enää tunnukaan tärkeältä päästä eteenpäin. Unelman toteuttaminen vaatii ihmiseltä sen verran paljon, että on helpompaa antaa periksi mukavuudenhalulle kuin astua rohkein askelin suoraan tuleen.

Pelko voi huomaamattasi estää sinua toteuttamasta unelmaasi, jos

  • Olet lakannut astumasta konkreettisia askeleita unelmaasi kohti (tai et ole alunperinkään alkanut astua niitä)
  • Olet edennyt jo jonkun matkaa unelmaasi kohti, ja elämäsi on alkanut muuttua, mutta et tunne enää halua astua pidemmälle
  • Viivyttelet tärkeiden askelten ottamista, jotka veisivät sinua lähemmäs unelmaasi
  • Et usko syvällä sisälläsi mahdollisuuteesi toteuttaa unelmasi
  • Unelman ajatteleminen ei innosta sinua
  • Et sitoudu unelmaasi vaan vaihdat suuntaa, kun eteen tulee haasteita
  • Suuren muutoksen ajatteleminen saa sinut tuntemaan olosi epämukavaksi

Pelko on väkisin osa elämää silloin, kun toimimme oman elämämme tietoisina luojina. Luominen on jatkuvaa tuntemattomaan astumista, ja se ihmisessä nousee luontaisesti pelko tuntemattoman edessä.

Pelon ei kuitenkaan tarvitse olla negatiivinen osa luomisprosessia, vaan siihen voi luoda positiivisen suhteen, jolloin sen kanssa alkaa tulla toimeen, eikä pelko enää estä sinua toteuttamasta asioita, joita syvällä sisälläsi haluat saada ja kokea.

Pelon kohtaaminen ei kuitenkaan ole aina helppoa, koska pelko voi olla valtavan syvää ja kokonaisvaltaista. Vetovoiman laki ja pelko –nettikurssilla saat välineitä positiivisen suhteen luomiseksi pelkoon. Puhumme kurssilla voimaannuttavasta lähestymistavasta pelkoon, ja opit viisi askelta, joiden avulla voit alkaa kesyttää omaa pelkoasi. Lisätietoja ja ilmoittautuminen.

Sallittua olla ihminen

Olen kulkenut henkisellä tiellä kolmentoista vuoden ajan, ja enimmäkseen henkiset opit ovat parantaneet elämääni. Ne ovat auttaneet minua jättämään taakse masennuksen ja uupumuksen. Henkisyyden kautta olen löytänyt itsestäni ja maailmasta jotain syvempää ja kauniimpaa. Henkisyyden avulla olen myös onnistunut luomaan elämän, joka täyttää syvimmät toiveeni.

Joissain kohdin henkisyys voi kuitenkin johtaa harhaan. Varsinkin silloin, kuin se yhdistyy meissä jokaisessa oleviin ylen inhimillisiin ominaisuuksiin kuten täydellisyydentavoitteluun.

Henkisyys asettaa ihmiselle niin korkeita ihanteita, että hän ei pysty täyttämään niitä. Ei ainakaan jatkuvasti, vaan ennemminkin silloin tällöin.

Täydellisyydentavoittelija ei osaa nauttia niistä harvoista hetkistä, jolloin onnistuu täyttämään henkiset ihanteensa. Ei, täydellisyydentavoittelijaa harmittaa kaikki ne hetket, joina hän ei pysty siihen.

Henkisten ihanteiden tarkoitus on näyttää ihmiselle suunta, johon kulkea. Ne ovat ihanteita, eivät vaatimuksia. Niiden täyttämättä jättäminen ei tarkoita, että ei läpäise kurssia tai saa tutkintoa suoritetuksi. Se että kulkee jatkuvasti pieniä askelia ihanteen suuntaan, riittää. Se, että ei aina onnistu täyttämään ihanteita, ei haittaa. On täysin sallittua olla ihminen.

T. Eräs täydellisyydentavoittelija

Pelko saa sinut tyytymään vähempään kuin syvällä sisälläsi haluat

Vuodenvaihteessa OEL-nettisivuilla ja uutiskirjeissä puhuttiinn pelosta. Pelko-sarjan viimeinen osa julkaistiin uutiskirjeessä, ja unohdin aivan lisätä se myös tänne. Tässä se nyt kuitenkin on :)

Olemme oppineet pitämään pelkoa negatiivisena asiana ja siksi meidän on vaikea myöntää, että tunnemme sitä. Syytämme mitä tahansa muuta päätöksestämme olla toteuttamatta unelmiamme. Unohdamme, että ainoastaan kohtaamalla pelon voimme kokea oman rohkeutemme. Viisiosainen Miten pelko estää sinua toteuttamasta unelmasi -sarja auttaa sinua tutustumaan omaan pelkoosi ja tunnistamaan, millä tavoin pelko – tai suhteesi pelkoon – on toiminut esteenä elämälle, jota syvällä sisälläsi haluat elää.

Muutos alkaa tiedostamisesta. Tunnistaessasi oman, kenties piilevän pelkosi ja tiedostaessasi, että se on toiminut esteenä unelmiesi toteuttamiselle, voit tehdä jotain asialle. Voit opetella kesyttämään oman pelkosi ja toteuttamaan unelmasi pelosta huolimatta.

5/5 Pelko saa sinut tyytymään vähempään kuin haluat

Oletko koskaan, esimerkiksi syvässä meditaatiossa tai energiahoidon aikana tuntenut, kuinka syvästi sinua rakastetaan? Jumala, korkeampi tietoisuus, maailmankaikkeus tai miksi sitä nimitätkin, rakastaa sinua ehdoitta. Sellaisena kuin olet.

Tämä rakastava tietoisuus haluaa sinun parastasi, niin kuin isä tai äiti haluaa parasta lapselleen. Tieto tästä syvästä rakkaudesta on kirjoitettu sieluusi. Sielun tasolla tiedät, kuinka paljon sinua rakastetaan. Sielun tasolla olet myös valmis vastaanottamaan korkeamman tietoisuuden rakkauden.

Unelmasi kertovat sinulle asioista, joita korkeampi tietoisuus haluaa antaa sinulle. Sielu tunnistaa sen, ja haluaa ottaa ne vastaan.

Mielen tasolla pelko kuitenkin estää ihmistä luottamasta unelman toteutumiseen. Siksi hän tyytyy ’ihan hyvään’ kuvitellen, että se riittää tuomaan täyttymyksen sen sijaan, että uskaltaisi seurata sydämensä ja sielunsa kutsua.

Toiseksi parhaat tai ’ihan hyvät’ asiat näyttävät usein hyviltä paperilla. Joskus jopa todella hyviltä. Ne sopivat ihmisen tyyliin ja hänen taitoihinsa ja mielenkiinnonkohteisiinsa. Ne voivat tuoda paljon iloa ihmisen elämään. Siksi niihin on helppo tyytyä sen sijaan, että uskaltaisi astua elämään, joka täyttää kaikkein syvimmät toiveet. Elämään, jota voi sanoa taivaaksi maanpäällä.
Miettiessäsi elämääsi ja valintojasi ajattele sitä suurta rakkautta, jolla korkeampi tietoisuus loi sinut, ja jossa se kannattelee sinua. Tunne rakkaus, jolla korkeampi tietoisuus ajattele sinua.

Luuletko, että korkeampi tietoisuus haluaisi sinun tyytyvän ’ihan hyvään’ tai toiseksi parhaaseen, kun voit saada jotain, mikä täyttää sinut ytimiäsi myöten ja saa valosi loistamaan kirkkaasti maailmassa, joka tarvitsee sitä?

Korkeampi tietoisuus haluaa korkeinta parastasi, parempaa kuin osaa itse edes kuvitella itsellesi. Ota se vastaan. Älä anna pelon saada itseäsi tyytymään vähempään kuin mitä tiedät syvällä sisälläsi haluavasi.

Estääkö pelko sinua kasvamasta unelmasi vaatimiin mittoihin?

Vuodenvaihteessa OEL-nettisivuilla ja uutiskirjeissä puhutaan pelosta. Olemme oppineet pitämään pelkoa negatiivisena asiana ja siksi meidän on vaikea myöntää, että tunnemme sitä. Syytämme mitä tahansa muuta päätöksestämme olla toteuttamatta unelmiamme. Unohdamme, että ainoastaan kohtaamalla pelon voimme kokea oman rohkeutemme. Viisiosainen Miten pelko estää sinua toteuttamasta unelmasi -sarja auttaa sinua tutustumaan omaan pelkoosi ja tunnistamaan, millä tavoin pelko – tai suhteesi pelkoon – on toiminut esteenä elämälle, jota syvällä sisälläsi haluat elää.

Muutos alkaa tiedostamisesta. Tunnistaessasi oman, kenties piilevän pelkosi ja tiedostaessasi, että se on toiminut esteenä unelmiesi toteuttamiselle, voit tehdä jotain asialle. Voit opetella kesyttämään oman pelkosi ja toteuttamaan unelmasi pelosta huolimatta.
4/5 Pelko estää sinua kasvamasta unelmasi vaatimiin mittoihin

Meidät opetetaan lapsesta asti olemaan nöyriä ja vaatimattomia. Nöyryys ja vaatimattomuus ovat sinänsä hyviä ominaisuuksia, mutta me opimme vähättelemään taitojamme ja lahjojamme, ettei toisille tulisi paha mieli. Opimme, että on väärin olla hyvä jossain.

Mitä enemmän yhteytemme sieluumme syvenee, sitä enemmän alamme kuitenkin aavistaa todellisen suuruutemme. Sielu on erilainen kuin arkiminä. Se tuntee oman suuruutensa eikä tunne tarvetta peitellä tai hävetä sitä.

Toisinaan meissä syntyy valtavan suuria unelmia tai visioita. Ne eivät ole meidän arkiminämme vaan sielumme kokoisia. Se on arkiminälle suuri ongelma, koska se ei osaa samaistaa itseään unelman tai vision suuruuteen.

Ihminen yrittää usein toteuttaa unelmansa ilman, että hänen tarvitsee muuttua. Unelmien tehtävä on kuitenkin saada ihminen kasvamaan täyteen potentiaaliinsa. Siksi unelmat ovat niin suuria. Siksi emme pysty toteuttamaan niitä sellaisina kuin olemme. Siksi meidän on kasvettava pystyäksemme toteuttamaan unelmamme.

Kasvu voi olla hyvin epämukavaa, jopa kivuliasta, vaikka se johtaa johonkin äärettömän ihanaan. Kasvu on tuntemattomaan astumista. Se on vanhoista rajoituksista ja vanhasta identiteetistä luopumista. Lopullisesti.

Tuntemattomaan astuminen on ihmiselle aina pelottavaa. Usein se tarkoittaa konkreettista toimintaa unelman toteuttamiseksi. Se tarkoittaa, että pitää tehdä jotain, mitä ei ole tehnyt koskaan aikaisemmin. Jotain mikä nostaa esiin kaiken pinnan alla piilevän pelon ja epävarmuuden.

Pelon esiin nouseminen on osa prosessia. Se kuuluu asiaan. Ratkaisevaa unelman toteutumisen kannalta on se, millainen suhde ihmisellä on omaan pelkoonsa ja millaisia välineitä hänellä on sen kohtaamiseen.

Toteuta unelmasi pelosta huolimatta -nettikurssi auttaa sinua luomaan voimaannuttavan suhteen omaan pelkoosi. Kurssi tarjoaa myös konkreettisia ja tehokkaita välineitä pelon kohtaamiseen.

Eräs kurssilainen, joka ei ollut pystynyt kulkemaan yksin kodin ulkopuolella vuosiin, pystyi yhden 15 minuutin pituisen oppitunnin kuunneltuaan menemään yksin kauppaan ja terveyskeskukseen.

Millaisiin mittoihin sinä kasvaisit, jos sinulla olisi käytettävissäsi viisi yhtä voimakasta oppituntia, joita voit kuunnella yhä uudelleen ja uudelleen? Lisätietoja ja ilmoittautuminen.

Estääkö pelko sinua astumasta konkreettisia askeleita unelmaasi kohti?

Vuodenvaihteessa OEL-nettisivuilla ja uutiskirjeissä puhutaan pelosta. Olemme oppineet pitämään pelkoa negatiivisena asiana ja siksi meidän on vaikea myöntää, että tunnemme sitä. Syytämme mitä tahansa muuta päätöksestämme olla toteuttamatta unelmiamme. Unohdamme, että ainoastaan kohtaamalla pelon voimme kokea oman rohkeutemme. Viisiosainen Miten pelko estää sinua toteuttamasta unelmasi -sarja auttaa sinua tutustumaan omaan pelkoosi ja tunnistamaan, millä tavoin pelko – tai suhteesi pelkoon – on toiminut esteenä elämälle, jota syvällä sisälläsi haluat elää.

Muutos alkaa tiedostamisesta. Tunnistaessasi oman, kenties piilevän pelkosi ja tiedostaessasi, että se on toiminut esteenä unelmiesi toteuttamiselle, voit tehdä jotain asialle. Voit opetella kesyttämään oman pelkosi ja toteuttamaan unelmasi pelosta huolimatta.

3/5 Pelko estää sinua astumasta konkreettisia askeleita unelmaasi kohti

Jokaisella meistä on unelmia, mutta suhteellisen harva toteuttaa silti aktiivisesti omiaan. Meillä on kaikenlaisia tekosyitä sille, miksi emme kulje kohti unelmaamme. Ei ole rahaa, ei ole aikaa. Olemme liian vanhoja tai terveytemme reistailee. Kuitenkin tekosyiden taustalta löytyy yksi yhteinen nimittäjä. Pelko. Tai oikeastaan suhteemme pelkoon.

Usein kuvitellaan, pelko itsessään on este, ja että ne jotka toteuttavat unelmiaan, eivät pelkää. Se kuitenkaan ole totta. Unelmien toteuttajat saattavat pelätä aivan yhtä paljon kuin sinäkin. Kenties jopa enemmän. Ainoa ero on, että heillä on erilainen suhde pelkoon.

He eivät pakene pelkoa eivätkä anna pelon lamaannuttaa itseään. He sallivat itsensä olla peloissaan ja ottavat pelosta huolimatta konkreettisia askeleita unelmiaan kohti.
Manifestointipiireissä puhutaan paljon unelmista ja niiden tärkeydestä. Käytämme visualisointia, positiivista ajattelua, vahvistuksia ja aarrekarttoja toteuttaaksemme unelmamme.

Se mikä näissä piireissä usein unohtuu, on konkreettinen toiminta. Manifestoijat jäävät helposti odottamaan, että vetovoiman laki toteuttaa heidän unelmansa ihan itsestään. Vetovoiman laki ei kuitenkaan toimi sillä tavalla.

Vetovoiman laki vaatii kylläkin tietoista manifestointityöskentelyä esimerkiksi aarrekarttojen taiohjattujen manifestointiharjoitusten muodossa. Se on ensimmäinen edellytys manifestoinnin onnistumiselle.

Se ei kuitenkaan vielä riitä. Vasta konkreettinen, intuition ohjaamana tapahtuva, unelmaa kohti kulkeva toiminta saa aikaan ihmeitä.

Kaikki ihmiset eivät ymmärrä tätä, koska manifestoinnista ja vetovoiman laista puhutaan usein harhaanjohtavasti. Toisaalta on myös helpompi uskoa, että vetovoiman laki toimii pelkällä mielenvoimalla, kuin tehdä jotain konkreettista toteuttaakseen unelmansa.

Pelon kohtaaminen on osa unelman toteuttamista. Kohdatessamme pelon astumme omaan voimaamme ja kasvamme siksi ihmiseksi, joka syvällä sisällämme haluamme olla.
Unelma ei voit toteutua ilman konkreettista toimintaa, mutta toimintaan astuminen on pelottavaa. Mutta sen sijaan, että annat pelon lamaannuttaa itsesi, opettele mieluummin kohtaamaan pelko omasta voimastasi käsin. Silloin pelko muuttuu esteestä liittolaiseksi.

Toteuta unelmasi pelosta huolimatta -nettikurssi auttaa sinua luomaan voimaannuttavan suhteen pelkoon. Lisäksi saat käyttöösi konkreettisia ja tehokkaita välineitä pelon kohtaamiseen ja sen voittamiseen.

Eräs kurssilainen, joka ei ollut pystynyt kulkemaan yksin kodin ulkopuolella vuosiin, pystyi yhden 15 minuutin pituisen oppitunnin kuunneltuaan menemään yksin kauppaan ja terveyskeskukseen.

Millaisia konkreettisia askeleita sinä pystyisit ottamaan unelmaasi kohti, jos sinulla olisi käytettävissäsi viisi yhtä voimakasta oppituntia, joita voit kuunnella yhä uudelleen ja uudelleen, aina kun tarvitset?

Lisätietoja ja ilmoittautuminen

Haasta myös ystäväsi toteuttamaan oma unelmansa. 1.1.2014 asti kurssille voi ilmoittautua 2 yhden hinnalla.

Onko pelko saanut sinut hautaamaan unelmasi?

Vuodenvaihteessa OEL-nettisivuilla ja uutiskirjeissä puhutaan pelosta. Olemme oppineet pitämään pelkoa negatiivisena asiana ja siksi meidän on vaikea myöntää, että tunnemme sitä. Syytämme mitä tahansa muuta päätöksestämme olla toteuttamatta unelmiamme. Unohdamme, että ainoastaan kohtaamalla pelon voimme kokea oman rohkeutemme. Viisiosainen Miten pelko estää sinua toteuttamasta unelmasi -sarja auttaa sinua tutustumaan omaan pelkoosi ja tunnistamaan, millä tavoin pelko – tai suhteesi pelkoon – on toiminut esteenä elämälle, jota syvällä sisälläsi haluat elää.

Muutos alkaa tiedostamisesta. Tunnistaessasi oman, kenties piilevän pelkosi ja tiedostaessasi, että se on toiminut esteenä unelmiesi toteuttamiselle, voit tehdä jotain asialle. Voit opetella kesyttämään oman pelkosi ja toteuttamaan unelmasi pelosta huolimatta.

Sarjan seuraavat osat julkaistaan OEL uutiskirjeissä ja blogissa 1.1, 4.1 ja 7.1. Sarjan ensimmäisen osan voit lukea täällä.

Kutsu ystävä mukaan toteuttamaan omaan unelmaansa. Toteuta unelmasi pelosta huolimatta -nettikurssi 1.1.2014 asti 2 yhden hinnalla.

2/5 Pelko saa sinut hautaamaan unelmasi

Unelmien tarkoitus on auttaa sinua kasvamaan täyteen potentiaaliisi. Unelmasi auttavat sinua tulemaan siksi itseksesi, joka syvällä sisälläsi haluat olla. Jos et usko unelmiisi etkä pyri toteuttamaan niitä, et voi koskaan kasvaa siksi itseksesi, joka voit parhaimmillasi olla.

Pelko voi estää sinua toteuttamasta unelmasi monin eri tavoin. Sarjan ensimmäisessä osassa puhuimme siitä, miten pelko voi pahimmassa tapauksessa estää sinua tiedostamasta, että sinulla edes on unelmia.

Pelko voi saada sinut myös päästämään irti unelmistasi. Näin tapahtuu hyvin monelle, ja yksi unelmista luopumisen muodoista on unelmien hautaaminen.
Tämä tapahtuu monelle työhön ja elämäntarkoitukseen liittyen. Meille opetetaan nuorina, että meidän on opiskeltava työhön, joka tuo varman toimeentulon sen sijaan, että meitä rohkaistaisiin kuuntelemaan sydämen ääntä.

Kulttuurissamme on vallalla uskomus, että ihana työ ja hyvä toimeentulo eivät kuulu yhteen. Tällä voi olla jotain tekemistä kulttuurissamme vallitsevan protestanttisen etiikan kanssa, joka erottaa työn ja ilon toisistaan, aivan kuin niillä ei olisi mitään tekemistä toistensa kanssa. Eihän työ ole edes työtä, jos se on kivaa, eikä siitä voi silloin saada kunnon palkkaa.

Niinpä monet hautaavat työhön ja elämäntarkoitukseen liittyvät unelmansa jo nuorina. Teemme niin kuin meidän odotetaan tekevän ja uskomme saavamme siitä palkinnon myöhemmin.
Kuitenkin yhä useampi huomaa, että maailma on muuttumassa. Vaikka vanhempamme ja isovanhempamme pystyivät täyttämään ympäristön odotukset, se ei tarkoita, että me pystymme samaan.

Olemme uusi sukupolvi, eikä meidän ole tarkoitus jatkaa vanhempiemme jalanjälkiä. Meidän on tarkoitus muuttaa maailmaa, ja yksi tapa jolla muutamme sitä on valita työ, joka tuo meille (ja muille) todellista iloa ja täyttymystä – sekä hyvän toimeentulon.

Jos pelko on saanut sinut hautaamaan työhön liittyvät unelmasi ja tiedät syvällä sisälläsi, että on aika kaivaa ne esiin, Toteuta unelmasi pelosta huolimatta -nettikurssi voi olla sinua varten. Samat pelot, jotka saivat sinut hautaamaan unelmasi silloin, ovat edelleen olemassa. Kurssilla saat konkreettisia ja tehokkaita välineitä pelon kohtaamiseen ja sen kesyttämiseen.

Eräs kurssilainen, joka ei ollut pystynyt kulkemaan yksin kodin ulkopuolella vuosiin, pystyi yhden 15 minuutin pituisen oppitunnin kuunneltuaan menemään yksin kauppaan ja terveyskeskukseen.

Millainen voima sinun sisältäsi vapautuisi, jos sinulla olisi käytettävissäsi viisi yhtä voimakasta oppituntia, joita voit kuunnella yhä uudelleen ja uudelleen, aina kun tarvitset?

Kurssilla kaivetaan myös esiin vanhoja unelmia. Kurssiin sisältyvien tehtävien ja harjoitusten avulla alat kuunnella sisintäsi ja löytää sisältäsi pieniä ja isompia toiveita ja unelmia. Lisätiedot ja ilmoittautuminen.

Haasta myös ystäväsi toteuttamaan oma unelmansa. 1.1.2014 asti kurssille voi ilmoittautua 2 yhden hinnalla.

Estääkö pelko sinua tunnistamasta unelmaasi?

Vuodenvaihteessa OEL-nettisivuilla ja uutiskirjeissä puhutaan pelosta. Olemme oppineet pitämään pelkoa negatiivisena asiana ja siksi meidän on vaikea myöntää, että tunnemme sitä. Syytämme mitä tahansa muuta päätöksestämme olla toteuttamatta unelmiamme. Unohdamme, että ainoastaan kohtaamalla pelon voimme kokea oman rohkeutemme. Viisiosainen Miten pelko estää sinua toteuttamasta unelmasi -sarja auttaa sinua tutustumaan omaan pelkoosi ja tunnistamaan, millä tavoin pelko – tai suhteesi pelkoon – on toiminut esteenä elämälle, jota syvällä sisälläsi haluat elää.

Muutos alkaa tiedostamisesta. Tunnistaessasi oman, kenties piilevän pelkosi ja tiedostaessasi, että se on toiminut esteenä unelmiesi toteuttamiselle, voit tehdä jotain asialle. Voit opetella kesyttämään oman pelkosi ja toteuttamaan unelmasi pelosta huolimatta.

Sarja julkaistaan OEL uutiskirjeissä ja blogissa 26.12, 29.12, 1.1, 4.1 ja 7.1.

Kutsu ystävä mukaan toteuttamaan omaan unelmaansa. Toteuta unelmasi pelosta huolimatta -nettikurssi 1.1.2014 asti 2 yhden hinnalla.

1/5 Pelko estää sinua tunnistamasta unelmaasi

Joskus ihmiset sanovat, että heillä ei ole unelmia. En kuitenkaan usko, että he ovat oikeassa. Meillä kaikilla on unelmia. Joskus alitajuiset uskomuksemme kuitenkin sanovat meille, että unelman toteuttaminen on mahdotonta.

Saatat uskoa syvällä sisälläsi esimerkiksi, että kukaan ei voi koskaan rakastaa sinua niin syvästi kuin haluat tulla rakastetuksi. Tämä uskomus perustuu pelkoon, että et ole riittävän hyvä sellaisena kuin olet.

Pelko on niin syvä, että et ole valmis kohtaamaan sitä. Siksi alitajuntasi ohjaa sinua ajattelemaan, että et oikeasti edes halua parisuhdetta, ainakaan vielä. Todellisuudessa parisuhde ja siihen liittyvä rakkaus on suuri unelmasi, mutta pelko estää sinua tunnistamasta sitä. Niin minulle kävi.

Sinulla saattaa ihan yhtä hyvin olla työhön, kotiin, terveyteen, sosiaaliseen elämään, harrastukseen, auttamiseen, matkusteluun, materiaaliseen runsauteen tai mihin tahansa muuhun liittyvä unelma, joka on jäänyt pelon takia tunnistamatta.

Ihmisen mieli/ego pyrkii suojelemaan ihmistä kaikin mahdollisin tavoin. Suojamekanismimme ovat kuitenkin usein varsin kehittymättömiä. Olimmepa eläneet maanpäällä kuinka monta kertaa tahansa, tämä elämä on ainutkertainen, eikä tule koskaan toistumaan. Pelottavampaa kuin mahdolliset epäonnistumiset on se, että lukemattomat ihmiset heittävät elämänsä hukkaan, koska eivät opi tunnistamaan ja kohtaamaan omaa pelkoaan.

Emme tulleet elämään tänne päivästä päivään kuin robotit.  Sen sijaan jokainen meistä voi antaa maailmalle lahjaksi jotain kaunista elämällä todeksi oman ainutkertaisuutensa.
Pelon ei tarvitse olla absoluuttinen hallitsija elämässäsi, vaan sen kohtaamiseen on keinoja. Ensimmäinen askel on ymmärtää, että pelko itsessään ei ole ongelma tai este. Pelko muodostuu esteeksi, jos suhtaudut siihen negatiiviseksi.

Jos taas suhtaudut pelkoon positiivisesti ja ymmärrät, että pelon kautta saa myös positiivisia rohkeuden, voiman, ilon ja kasvun kokemuksia, vapaudut pelon kahleesta ja kesytät sen.
Päätös toteuttaa unelma nostaa ihmisessä pintaan hänen syvimmät pelkonsa, ja osa unelman toteuttamista on näiden pelkojen kohtaaminen ja kesyttäminen. Toteuta unelmasi pelosta huolimatta -nettikurssilla pelkoa lähestytään positiivisten kokemusten lähteenä ja liittolaisena unelman toteutumisessa.

Kurssi sisältää voimakkaita harjoituksia pelon kohtaamiseksi. Eräs asiakas, joka ei ollut pystynyt kulkemaan yksin kodin ulkopuolella vuosiin, pystyi yhden 15 minuutin pituisen oppitunnin kuunneltuaan menemään yksin kauppaan ja terveyskeskukseen.

Millainen voima sinun sisältäsi vapautuisi, jos sinulla olisi käytettävissäsi viisi yhtä voimakasta oppituntia, joita voit kuunnella yhä uudelleen ja uudelleen, aina kun tarvitset?

Kurssilla puhutaan myös unelmista ja syvimmistä toiveista. Kurssiin sisältyvien tehtävien avulla alat kuunnella omaa sisintäsi ja löydät ehkä sisältäsi unelmia, joiden olet uskonut puuttuvan kokonaan. Lisätietoja ja ilmoittautuminen.

Haasta myös ystäväsi toteuttamaan oma unelmansa. 1.1.2014 asti kurssille voi ilmoittautua 2 yhden hinnalla.


3 ajatusta runsaudesta osa 2: Luonto

IMG_4053Me elämme runsauden keskellä, vaikka meidän on useimmiten vaikea tunnistaa ja tiedostaa sitä, koska meidät on opetettu kiinnittämään huomiomme puutteeseen ja niukkuuteen, siihen mitä on liian vähän. Halutessamme luoda elämäämme runsautta meidän ei tarvitse yrittää vetää sitä puoleemme jostain itsemme ulkopuolelta, vaan riittää, että avaamme silmämme ympärillämme jo olevalle runsaudelle.

Jos haluat oppia näkemään, että olet jo runsauden keskellä, yksi helpoimmista tavoista aloittaa on viettää aikaa luonnossa. Ennen kuin sanot mitään haluan lisätä, että sinun ei tarvitse lähteä etsimään metsää kilometrien päässä, jos olet kaupunkilainen. Luonto on kaikkialla ympärillämme, myös kaupungissa. Katujen varrella on puita, kaupungissakin on lintuja, oravia ja muita eläimiä. Taivas on aina kattonamme, vaikka kaupungissa asuisimmekin.

Keväällä ja kesällä luonnon runsaus on helppo nähdä, ja sen kautta on helppo saada yhteys runsauden energiaan. Mutta entä syystalvella, kun kukat ja kasvit ovat kuolleet ja puiden rungot piirtyvät paljaina ja alastomina harmaata ja sateista ja taivasta vasten? Voisiko luonto auttaa meitä silloinkin näkemään kaikkialla ympärillämme vallitsevan runsauden?

WP_20131114_001

Olen viettänyt viime vuosina tavattoman paljon aikaa luonnossa, etenkin metsässä järven rannalla. Usein kannan mukanani kameraa, ja tietokoneeni kovalevylle onkin tallentunut jo tuhansia kuvia metsästä, jossa käyn kävelyllä joka päivä. Valokuvaus herkistää näkemään kauneutta ja erilaisuutta. Se auttaa ymmärtämään, että luonnossa yksikään päivä ei ole samanlainen kuin edellinen. Luonto on jatkuvassa liikkeessä, jatkuvassa muutoksen tilassa. Luonnossa jokainen hetki on ainutlaatuinen, ja minulle se on kiistämätön osoitus maailmankaikkeuden äärettömästä runsaudesta. Maapallo on ollut olemassa yli neljä miljardia vuotta, ja silti se on joka hetki erilainen kuin koskaan ennen.

Mutta viedään tämä nyt ihan käytännön tasolle. Mitä kuollut, marraskuinen luonto voi näyttää meille runsaudesta?

IMG_4051Vuosia sitten inhosin tätä aikaa vuodesta. Se oli minusta masentavaa, ja jokainen päivä yhtä tympäännyttävän harmaa. Olin ihmeissäni kuullessani äidin ihastelevan kuinka monta kaunista ruskeansävyä hän näki ympärillään. Minusta kaikki näytti täsmälleen samalta.

Sittemmin olen alkanut katsoa tarkemmin ja todennut hänen olevan oikeassa. Luonto ei ole koskaan tasainen tai yksitoikkoinen. Se on aina täynnä runsautta mitä moninaisimmissa muodoissa. Irlantilaiset kertovat ylpeänä, että heidän smaragdisaareltaan löytyy 33 erisävyistä vihreää. Nykyään olen yllättynyt, jos vihreänsävyjä on todellakin vain 33.

Myös harmaan sävyt vaihtelevat, ja myös harmaa voi olla kaunista. Se ei ole aina aisteja ja mieltä tylsyttävää tasaisen harmaata, vaan harmaan eri sävyjä on myös lukemattomia, jotkut niistä tavattoman kauniita.

yrreEräänä päivänä kävellessäni järvenrantapolkua taivas oli täynnä vaaleanharmaan eri sävyjä. Vedenpinta sen sijaa oli upean tummanharmaa, ja auringonvaloa siivilöityi pilvien takaa sen verran, että se loi kultaisen hohteen tummana lainehtivan järven pintaan.

Mieleeni muistuu myös vuosien takainen ilta, jolloin olin äidin kanssa kävelyllä opiskelukaupungissani, ja silmämme osuivat samaan aikaan kiiltävänmustana välkehtivään ojaan. Mustan veden pinnalle tipahteli taivaalta suuria lumihiutaleita, jotka jäivät kimaltelemaan vedenpinnalle kuin timantit.

Mitähän luonto mahtaa näyttää runsaudestaan sinulle, jos avaat silmäsi ja alat katsella ympärillesi kävellessäsi töistä lähtiessä autollesi tai piipahtaessasi ruokatauolla haukkaamassa hiukan raitista ilmaa?


Vetovoiman laki teoriasta käytännöksi

Puhuttaessa manifestoinnista ihmiset voidaan jakaa karkeasti kolmeen eri ryhmään.

Luontaiset manifestoijat

Ensinnäkin ovat ihmiset, joille manifestointi ja vetovoiman lain käyttäminen on täysin luontaista. He ovat niitä, jotka hehkuttelevat, miten helppoa manifestointi on, ja miten paljon ihania asioita heille tapahtuu ilman, että heidän tarvitsee tehdä itse mitään. (Koska he eivät tiedosta, että tekevät paljonkin saadakseen vetovoiman lain toimimaan toivomallaan tavalla). Aika pieni osa ihmisistä kuuluu tähän ryhmään.

Ne jotka eivät ymmärrä miksi manifestointi ei toimi

Sitten ovat ihmiset, jotka ovat lukeneet paljon manifestoinnista. He tietävät kaiken visualisoinnista, vahvistuksista, positiivisesta ajattelusta ja aarrekartoista teoriassa, mutta eivät pysty manifestoimaan toiveitaan todeksi, koska heiltä puuttuu jokin ratkaiseva osatekijä, joka auttaisi heitä muuttamaan tietonsa käytännöksi. Hyvin suuri osa manifestoinnista kiinnostuneista kuuluu tähän ryhmään.

Ei-luontaiset manifestoijat, jotka ovat oppineet manifestoimaan toiveensa todeksi

Kolmannessa ryhmässä ovat ihmiset, joille manifestointi ei ole koskaan ollut luontaista – tai on, mutta he ovat koko ikänsä manifestoineet tiedostamattaan aivan vääriä asioita. Siihen kyllästyneinä he ovat etsineet tavan siirtää vetovoiman lakia käsittelevä tieto konkreettiseksi todellisuudeksi. He ovat oppineet manifestoimaan toiveensa todeksi. Se ei ole ollut heille välttämättä helppoa, mutta he eivät ole luovuttaneet, koska he tuntevat syvällä sisällään, että heidän on pakko elää sydämensä ja sielunsa johdattamaa elämää, ja että vetovoiman laki yksinkertaisesti on osa sitä.

Entä jos sanoisin, että kolmanteen ryhmään siirtyminen on helppoa ja kivaa, ja että voin auttaa sinua siinä? Olisitko valmis opettelemaan uusia taitoja ja kulkemaan mahdollisen epämukavuuden ja sisäisen vastustuksen läpi tullaksesi – käytännössäkin – oman elämäsi luojaksi?

Siinä tapauksessa olet tervetullut 27.11 alkavalle Teoriasta käytännöksi – ilmaiselle manifestoinnin nettikurssille.

Kurssilla käsitellään sitä, miksi visualisointi, positiivinen ajattelu, vahvistukset ja aarrekartat eivät aina toimi, ja kerron millä tavalla itse manifestoin toiveitani todeksi, yhden toisensa jälkeen. Niin kuin tämän työn, jossa saan kokea iloa ja täyttymysta, ja jonka kautta saan työskennellä kerta kaikkiaan ihanien ihmisten kanssa. Sellaisten kuin sinä.

Ilmoittaudu ilmaiselle kurssille

Luova liittolaisesi,
Inna Thil