8. myytti: Rahan ansaitseminen vaatii kovaa työtä ja ponnistelua

IMG_5801bCopyright © 2013 Inna Thil

Ensin työ, sitten huvi?

Suhtautumisemme työhön perustuu pitkälti protestanttiseen etiikkaan, joka tekee mustavalkoisen kahtiajaon työn ja hauskanpidon välille. Olemme oppineet lähtökohtaisesti ajattelemaan, että työ on raskasta ja puuduttavaa, ja koska tärkein tulonlähde useimmille on juuri työ, uskomme automaattisesti, että myös rahan ansaitsemisen täytyy olla tuskallista ja vaikeaa.

Lisäksi ihmiskunta elää vielä enimmäkseen köyhyystietoisuudessa kuvitellen, että rahaa ja materiaalista hyvää ei riitä kaikille. Ajattelemme, että hyväosaisuus on harvoille ja valituille suotu erikoisasema, joka täytyy ansaita. On hyväksytympää ansaita etuoikeutettu asema kovalla työllä ja ponnistelulla kuin saada se muuten vain. Pystymme vastaanottamaan runsautta helpommin silloin, kun koemme ansainneemme sen.

Protestanttinen etiikka vaikuttaa alitajunnassamme niin syvästi, että jos kehtaamme nauttia tekemästämme työstä, emme ainakaan missään nimessä julkea odottaa siitä runsaasti rahaa. Saatamme tuntea jopa syyllisyyttä, jos suostumme vastaanottamaan rahaa jostain, minkä tekemisestä nautimme ja saamme voimia.

– Voi ei, en voisi mitenkään ottaa rahaa ainutlaatuisesta villapaidasta, jota tein puoli vuotta juuri sinua ajatellen, ja jota virkkasin joka ilta silmukka silmukalta kalliista erikoislangasta vaikka halvempikin olisi käynyt, koska minä nautin joka hetkestä, sanomme samaan aikaan, kun meille käy yhä vaikeammaksi nousta joka aamu ylös ja lähteä päivätyöhön, joka on jo vuosian ajan masentanut ja uuvuttanut meitä.

Älä ymmärrä tätä väärin. Useimmiten rahan ansaitsemin vaatii työntekoa. Työn ei tarvitse kuitenkaan tuntua raskaalta ja ikävältä. Sen ei tarvitse itse asiassa tuntua työltä lainkaan. Ja silti siitä voi saada rahaa.
Me teemme joka päivä valintoja sen suhteen, miten ansaitsemme rahaa. Joko valitsemme joka päivä saman iänikuisen työn, jota inhoamme, tai sitten valitsemme työn, jonka tekemisestä nautimme. Jos meillä ei ole töitä, valitsemme joka päivä kumpaan suuntaan kuljemme.

yrre

Se on hyvin yksinkertaista, mutta useimmat ihmiset eivät uskalla seurata sydämensä ääntä. He jämähtävät ajatukseen, että eivät voi ansaita elantoa työllä, jota rakastavat ja antavat sen lamaannuttaa itsensä sen sijaan, että ryhtyisivät etsimään aktiivisesti keinoja saada rahaa ihanalla tavalla.

Kumpaa tietä sinä aiot kulkea?

Takaisin

6 vastausta artikkeliin ”8. myytti: Rahan ansaitseminen vaatii kovaa työtä ja ponnistelua

 1. Onnellista tietä <3 Tiedän, että kuulun saada työstäni rahaa ja sitä saa muutenkin, kuin vain uskoo, että on sen ansainnut ja me olemme, joten antaa runsauden vain tulla meille kaikille <3

 2. Joittenkin kohdalla on vaatinut kovaa työtä,ansaitakseen rahaa..minä mukaan lukien! Nyt olen poissa työelämästä,mutta rahantarve on vaan lisääntynyt..Liittimet yhdessä olen rukoillut rahavirtojen kääntyvän ja saapuvan elämääni,koska sitä todella tarvitaan tässä tilanteessani,että vois nauttia näistä runsaan maailmankaikkeuden rikkauksista,ja hyvyydestä..olen liikuntarajoitteinen-automme liian pieni -sähkömoponi kuljettamiseen-itse voimaton nostamaankin-avustajani on nainen-vaikea hänellekkin.. Helpottavia välineitä on pilvin pimein…Kaikki kalliita(ko), suhteellista-kun NYT RAHAVIRRAT kääntyvät elämääni-NIIN…….OLEN RIKAS !!!!

 3. nii-in, sitähän meille on toitotettu pienestä pitäen ja jo ennen sitä, kovalla työllä, otsasi hiessä jne….
  Tuollainen ajattelumalli joutaisi jo romukoppaan ja lapsille jo tarhasta lähtien pitäisi opettaa, että on mahdollista tehdä kutsumusammattia ja elää sillä/silti hyvin ja itselle sopivassa runsauden virrassa.
  Meidän aikuisten täytyy löytää tie ulkoistaa tuo uskomus itsestämme ja antaa uuden vapaamman ja runsaususkomuksen viedä se tila.

  • Juu tuo kovalla työllä -asenne liitettynä nykyisen työelämän mahdottomiin vaatimuksiin johtaa liian usein masennukseen ja burnoutiin. Meidän on yksinkertaisesti pakko luoda toisenlainen tapa tehdä työtä.

 4. Tehdessään antoisaa, palkitsevaa, rakastamaansa työtä – mahdollista elämäntehtäväänsä se sujuu kepeästi kuin leikiten. Vaikeatkin hetket lentävät vain ohitse. Työ antaa riemua sydämeen ja kohottaa mieltä. Rahaa virtaa, suorastaan tulvii. Olo on kepeä. Työstä on saatava kunnon korvaus suhteessa kulutasoon. Kun saa tehdä tietoihinsa, taitoihinsa, kykyihinsä, oppimiinsa, opetelleisiinsa asioihin perustuva työtä, jota rakastaa niin kaikkien hyvinvointi lisääntyy.

  • Olen ehdottomasti samaa mieltä siitä, että kaikkien hyvinvointi lisääntyy, kun yksikin ihminen tekee työtä jonka hänen sydämensä on valinnut. Ja mitä enemmän sellaisia ihmisiä, sitä onnellisempi ja paremmin voiva maailma!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>